Quantum Thoughts

Java Tech Day Athens 21/02. Γιατί δεν θα χάσω που θα το χάσω!!!

Posted on: February 19, 2008

Λοιπόν εξηγούμαι, κάθε blog που σέβεται τον εαυτό του πρέπει απαραιτήτως να φιλοξενεί ένα μικρό bitching session μια στο τόσο, ώστε να αποπνέει αντικομφορμισμό και να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο συγγραφέας έχει και πολύ άποψη. (εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο preza.)
Στο παρόν λοιπόν θα ασχοληθούμε με το Sun Athens Tech Day αυτής της Πέμπτης. Το γεγονός ότι ένα google με keywords “java sun tech day athens” φέρνει ως μοναδικά αποτελέσματα τα blogs του Πάρη και του Πάνου (Regional JUG leaders) και όχι το επίσημο site της Sun Hellas, είναι από μόνο του ενδεικτικό της οργάνωσης και του επιπέδου του event. Να είναι καλά δηλαδή τα παιδιά που μας ενημέρωσαν δηλαδη, αν και άθελά τους κάνουν το press office της sun hellas. Δεν λέω καλά τα facilities του AIT, το οποίο και αυτό με την σειρά του recruiting θέλει να κάνει και σωστά πράττει, αλλά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του event to μάθαμε μόλις έξι μέρες πριν και μάλιστα όχι από το επίσημο site της SUN αλλά από τον Πάρη (τουλάχιστον εγώ προσωπικά το είδα στο rss του Πάρη πρώτη φορά) είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο.

Για την μέρα διεξαγωγής τι να πω, μάλλον άλλο ένα μείον καθώς αποκλείει πολλούς professionals που θα ήθελαν να έρθουν. Οι ομιλίες φαίνονται ενδιαφέρουσες με τον Κabutz να μιλάει για κάτι που το έχει πραγματευτεί κατά κόρον στο javaspecialist [1,2], καλύτερα όμως γιατί δεν θα άντεχα να τον δω για ακόμα μια φορά να κάνει την ομιλία των “tips and tricks” για performance boost σε development times και θα λυπηθώ πολύ αν κάτι τέτοιο κάνει ο φίλος Πάρης. Περαιτέρω δε, θα λυπηθώ να μάθω ότι άρχισε πάλι τις γνωστές προπαγάνδες για το Netbeans 6.0 (το οποίο BTW γ@%#ει), αλλά πάλι σκέφτομαι σε ένα sun event πως να το αποφύγει. 😉 Θα γίνει χαμός με το pluggin του Ruby on Rails, που ήρθε να αλλάξει τον κόσμο και συγκεκριμένα τον τρόπο που κάνουμε web dev. Δεν γ#%#^$ λεω γω.

To Java FX είναι μια ανώριμη τεχνολογία μεν, αρκετά φιλόδοξη δε και το mobile fx προσεύχομαι να προχωρήσει μπας και κάνει λίγο στην άκρη το j2me όλα αυτά τα περιοριστικά frameworks τύπου polish και fire. Πάντως η actionscript like σύνταξη μου αρέσει και με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα, άσε που ο θυμίζει πολύ Adobe Flex στην σύλληψη και εφαρμογή. Παράλληλα, ακόμα ένα pluggin να διαφημίσουμε για το NetBeans και κουβέντα για το αξιοπρεπέστατο javafxpad ή το eclipse pluggin.

Τα sun spot θα με ενδιέφεραν πάρα πολύ πάντως (όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με embedded programming) και είναι κρίμα που θα τα χάσω, γιατί δεν το κρύβω ότι είμαι κοντά στο να γίνω ένας ευτυχισμένος κάτοχος (χάπι owner), μιας από αυτές τις πλακέτες του παραδείσου. Ίδωμεν

Το μέλλον του J2EE εκτός από ένα marketίστικο session πάνω στο addoption του glassfish σε corporate περιβάλλον, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να μου βγάλει από το μυαλό, ότι η Sun και κατά συνέπεια όλη η J2ee community θα συνεχίσει να είναι ένα βήμα πίσω από την Microsoft και το .NET στο standarization και τα services.

Anyway, το θέμα είναι ότι είμαι σε διακοπές διαρκείας στο Ρέθυμνο και δεν θα παρευρεθώ, αν και εδώ που τα λέμε είχα μερικές ερωτήσεις και θα επιθυμούσα μερικές διευκρινίσεις για το πότε θα υποστηρίζει partitioned tables η MySQL ??

ref

[1] http://www.javaspecialists.co.za/archive/Issue146.html

[2] Και κάτι για να είστε πολύ προετοιμασμένοι www.javaspecialists.eu/talks/nyc07/Concurrency.ppt 😉

ps. Μεγάλη αστοχία πάντως να κρίνω ομιλίες και session που δεν έχω δει. Είπαμε θέλω να προβοκάρω. Τέλος να θυμηθώ να βάλω ένα disclaimer να τα αποκηρύττω όλα αυτά, κάτι του τύπου “άρθρα των συντακτών δεν υιοθετούνται από το ιστολόγιο δεν αντιπροσωπεύουν απόψεις του”, αλλά πάλι wtf είμαι σε .com.

Advertisements

2 Responses to "Java Tech Day Athens 21/02. Γιατί δεν θα χάσω που θα το χάσω!!!"

> …και όχι το επίσημο site της Sun Hellas, είναι από
>μόνο του ενδεικτικό της οργάνωσης και του
>επιπέδου του event

Γιάννη, στην Ελλάδα είσαι, πιστεύω γνωρίζεις ότι όλα γίνονται την τελευταία στιγμή. Είναι όντως αποθαρρηντικό αλλά πάλι καλά που το μάθαμε και εμείς δύο εβδομάδες πριν.

γράφεις ωραία πάντως και non politically correct thats the spirit! !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Tweets

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Reader Shared

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Flickr Photos

My Bookmarks

February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Blog Stats

  • 82,941 hits
Advertisements
%d bloggers like this: