Quantum Thoughts

Πρόβλεψη: Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων Microsoft Office.

Posted on: February 27, 2008

Διαβάζω στο ΕΛΛΑΚ για το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή αναφορικά με την συμφωνία Microsoft – Ελληνικού Κράτος σε πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και επίδειξη ραγιαδισμού. Παρεμπιπτόντως, το χρονικό εξέλιξης αυτής της υποτέλειακής συμφωνίας θα το βρείτε στην FFII σε μια πολύ γλαφυρή περιγραφή. Είναι επίσης αναγκαίο να παρατηρήσουμε πως πλείστες αναφορές έχουν γίνει στο χώρο της Ελληνικής blogging σκηνής τα οποία αν παραθέσω εδώ θα πλατειάσει ο συλλογισμό μου επικίνδυνα Ένα google θα πείσει τον οποιονδήποτε. Οπότε ξεκινάνε τα ντου από παντού σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος (πρώην ΣΔΟΕΕ) και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και φτάνουν τα 1000 €. Να σημειώσω επίσης ότι μιας και τα περισσότερα corporate latop σήμερα έρχονται με pre-installed Windows instances, ο μεγάλος χαμός θα γίνει με τα Οffice, όπου όσοι τα χρησιμοποιούν (εγώ προσωπικά στο win και linux box μου έχω OpenOffice και στο mac box μου NeoOffice) τα χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον πειρατικά.

Το πρόβλημα με την υποτελιακή πολιτική στην μαμά Microsoft γενικότερα, ξεκινάει βασικά από τα prerequisites που ισχύουν αυτή την στιγμή στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα όπως όλοι ξέρουμε η κατοχή ενός πτυχίου πιστοποίησης γνώσεων χρήσης των λογισμικών της Microsoft ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την καθολική επικράτηση στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα λογισμικού κλειστού κώδικα. Όλα τα πτυχία που αναγνωρίζει ο ΟΕΕΚ για την εισαγωγή στον ΑΣΕΠ και επιπλέον στηρίζονται στην μοριοδότιση του υποψηφίου κινούνται όλα γύρω από το απαράδεκτο άπο πολλές απόψεις πακέτο εφαρμογών γραφείου που ακούει στο όνομα Microsoft Office. Κανένα περιθώριο για περαιτέρω εισχώρηση λογισμικού ανοικτού κώδικα σε δημόσιους φορείς.

update: Μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ανάλυση του χρονικού εμπλουτισμού των πιστοποιήσεων που προδιαγράφει ο ΟΕΕΚ παραθέτει ο Χρήστος Σαΐνης στην ιστιοσελίδα του. Πολλά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν για το χρονικό του adoption microsoft προϊόντων μέσα από τους νόμους του κράτους καθώς και για το έξυπνο positioning Ελλήνων επιχειρηματιών στην εξαιρετικά προσοδοφόρα αγορά της πιστοποίησης γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πιο συγκεκριμένα οι πιστοποιημένοι εξεταστικοί φορείς είναι οι εξής:

  • 2006 1ος Φορέας – ECDL Ελλάς
  • 2006 2ος Φορέας – MICROSOFT – Infotest.
  • 2006 3ος Φορέας – Cambridge Certificate
  • 2006 4ος Φορέας – ΙCT
  • 2006 5ος Φορέας – Key CERT
  • 2006 6ος Φορέας – ACTA A.E.
  • 2007 7ος Φορέας – I SKILLS A.E.

Επισημαίνουμε δε ότι υπάρχει μια περίεργη συναλλαγή μιας και οι συγκεκριμένοι πιστοποιημένοι φορείς μέσω των συμβεβλημένων κέντρων πιστοποίησης είναι τελικοί αποδέκτες και πακτωλού δημοσίου χρήματος που διοχετεύεται μέσω των προαναφερθέντων συμβεβλημένων κέντρων που διατηρούν μεταξύ αλλών και τον χαρακτήρα του Κ.Ε.Κ.

Leave a comment

RSS Tweets

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Reader Shared

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Flickr Photos

My Bookmarks

February 2008
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Blog Stats

  • 85,331 hits