Quantum Thoughts

Open Coffee Athens XVII. Εντυπώσεις.

Posted on: January 9, 2009

Ομολογώ ότι είναι το 3 event που παρακολουθώ in a row, το πρώτο που γράφω εντυπώσεις και το πρώτο που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη. I Twitter μερικά τσιτάτα αλλά δυστυχώς δεν πήρα photos αν και είχα μαζί μου την coolpix.

Αρχικά να κάνω μια παρένθεση και μιλήσω για το χώρο – για τον οποίο και εγώ θα συμφωνήσω με την περιρρέουσα ατμόσφαιρά των σχολίων που λαθράκουσα – ότι δεν έδωσε το κάτι παραπάνω σε σχέση με το BIOS και κατά συνέπεια ψηφίζω BIOS x10. Παρεμπιπτόντως επειδή ιδανικό χώρο και στο πνεύμα του open coffee θα θεωρούσα τον πολυχώρο και το συνεδριακό του IME, με την διοίκηση του οποίο και έχω επαφή και δεν θα είχα πρόβλημα να μεσολαβήσω ώστε να γίνει ένα first order approximation ;-). Νομίζω και ότι τα οπτικοακουστικά facilities είναι πίο εξελιγμένα και το capacity πιό κοντά στην κρίσιμη μάζα που αρχίζει να αποκτά το existing και wannabe entrepreneur community των Αθηνών.

Επισημαίνω δε ότι δεν κράτησα σημειώσεις οπότε σίγουρα έτσι θα έχουμε και μια σωστή εκτίμηση των highlights μιας και θα μιλήσω για όσα μου έμειναν και για σκέψεις που έκανα κατά την διάρκεια και επεξεργάστηκα αργότερα.

φωτο απο flickr & χρηστη tigraki

Πάμε λοιπόν κατά σειρά εμφάνισης.

Γιάννης Γεωργιάδης, συνιδρυτής του Presence Space,

Ο Γιάννης έκανε μια πολύ καλή ομιλία στοχευμένη και ισορροπημένη με τεχνικά στοιχεία (JEE,XMPP, GWT) που προσωπικά εμένα με έκανε να καταλάβω το service καθώς και την αρχιτεκτονική. Το προϊόν έχει για μένα λόγο ύπαρξης αν και στο Ελληνικό business με τους Έλληνες suport directors δεν θα κάνει resonate ΠΟΤΕ. Εξού και το market share του είναι εταιρίες του εξωτερικού. Επίσης ενδιαφέρον μιας και εγώ δραστηριοποιούμαι στον travel industry πολύ είναι και το γεγονός ότι έχει πολλούς hoteliers στην πλατφόρμα. Δεν το είχα φανταστεί. Παράλληλα πολύ καλό penetration pattern και η προσέγγιση με τα modules σε υπάρχουσες λύσεις CMS και το white label.  Δεν μίλησε πολύ για τα marketing activities, καθώς και με προβλημάτισε το pricing του ASP revenue model που υιοθετήθηκε. Αν κάνει κάποιος τα μαθηματικά μας είπε 10 eurw/month με μέσο όρο 50 πελάτες και 3 operators ανά client τουτέστιν 1500 eurw/month. Is there a catch somewhere???

Οι Δημήτρης Κουρουβακάλης & Φώτης Ζάντζας, ιδρυτές του Lost in Market.

Τα παιδιά προφανώς έχουν κάτι πολύ πρωτόλειο αν και καλή ιδέα πάσχει λίγο στην υλοποίηση. Ομολογώ ότι το site δεν το ήξερα και τώρα που το είδα λίγο, νομίζω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Επειδή η συζήτηση με τα web startups είναι πάνω κάτω ξεκάθαρη για μένα και επειδή είχα εμπλακεί σε ένα site αγγελιών για την Βρετανική αγορά πρόσφατα με ανάλογο revenue model, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πείσεις πχ. την Vodafone να σου αγοράσει banner ή να αγοράσει χώρο για τα προιόντα της, αν δεν συντρέχει  ένας από τους παρακάτω λόγους

1.  γνωριμίες με στελέχη στο marketing DP ή στην διαφημιστική που έχει το portfolio.

2. ένα active user pool κανονικοποιημένο στα δεδομένα του εκάστοτε market. Για την Ελλάδα ένα 10-20k σε users είναι απαραίτητο.

Κατά συνέπεια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αν αναλογιστεί κανένας και το γεγονός ότι ούτε οι product directors δεν γνωρίζουν τα προϊόντα τους καλά καλά και συνυπολογίζοντας ότι και τα εταιρικά site είναι πολύ αρτηριοσκληρωτικά στις ανανεώσεις του content τους, καταλήγεις τα δεδομένα, στην ποιότητα των οποίων χτίζεις το service σου, να  είναι πολύ επισφαλή.

Τέλος αυτό που δεν ρώτησα γιατί το session το έκλεισε πολύ απότομα ο Γιώργος (που κατά τα άλλα ήταν πολύ καλός στον συντονισμό και επέμενε πολύ σωστά να γίνει κατανοητή η φύση του προϊόντος σε κάθε ομιλία) είναι αν έχουν μπει στην διαδικασία του html parsing για την αυτοματοποίηση, γιατί όσο κάνει scale up το domain of services, τα πράγματα θα γίνονται εκθετικά αυξανόμενα.

Αρίστος Δοξιάδης, ιδιαίτερα πεπειραμένος επενδυτής και managing director της Notos Associates

Και εδώ ερχόμαστε στο bitching της υπόθεσης. IMHO πολύ καλός ομιλητής, ο οποίος όμως αυτοαναιρέθηκε από την εισαγωγή του κιόλας.  Αντιπαρήλθα το γεγονός  έχει επενδύσει σε ελάχιστα tech oriented startups, αλλά δυστυχώς στην συνέχεια  αναλώθηκε να μας εξηγεί γιατί στην Ελλάδα δεν μπορούν ουσιαστικά να υπάρξουν VC’s. Μια χαρά γνωρίζαμε και πριν ότι στην Ελλάδα το market είναι περιορισμένο, μια χαρά γνωρίζουμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα VC’s κάνουν στην ουσία risk (ή portfolio πιό διακριτικά) managment. Το θέμα είναι ότι δεν είναι head σε ένα VC στην Βοστώνη να έχει alumni από το Harvard και το ΜΙΤ, ούτε στην Silicon Valey να του έρχονται προτάσεις από τα καλύτερα Αμερικάνικα μυαλά, ούτε καν στην Ιρλανδία του πιό tech oriented educational system της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα και το θέμα είναι πόσο productive είμαστε εδώ καλώς ή κακώς. Ε λοιπόν επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ στην Ελλάδα θεωρούνται τα κατεψυγμένα και λιγότερο ένα web mashape. Το λέω αυτό γιατί πέραν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας υπάρχουν VC τμήματα και σε κρατικές τράπεζες που αντί να βοηθήσουν στην νεανική ή την οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα αναλίσκονται να δίνουν δάνεια σε ημετέρους.

Αντ’ αυτού τα Ελληνικά VC’s θέλουν ένα business plan που να έχει προιόν με έτοιμους χρήστες κατά προτίμηση >100k,  αποκλειστικό συμβόλαιο με την Vodafone ή την Cosmote και αφού τους τα πας όλα αυτά, να κατεβάσεις και τα βρακιά σου και να δώσεις και το managment όπως γλαφυρά συμπλήρωσε ένας συμπαθητικός κυριούλης με βαριά Αμερικάνικη προφορά. Μάγκες χαλαρώστε, αν συντρέχει έστω και ένα από τα παραπάνω ΔΕΝ χρειάζομαι VC. Αυτό ακριβώς είναι και το significant advantage των web startups και για να το καταλάβουμε όλοι μας να τα γράψω επιγραμματικά για να μην μας πιάνουνε κορόιδα.

1. το μηδενικό ρίσκο (αφορά προσωπική εργασία τις πλείστες των περιπτώσεων)

2. το revenue stream  κάνει scale up γραμμικά με τα expenses μέχρι ένα critical point που είναι κάτι σαν reverse square law. (Αν φτάσω στο σημείο να θέλω infrastructure 10 dedicated servers, τότε έχω τόσο πολύ κόσμο, τόσο όσο να  βγάζω ΠΟΛΛΑ λεφτά και να μην έχω πρόβλημα να τους αγοράσω)

Τα λευκά μαλλιά και η πολυετή  εμπειρία σε ένα χώρο προσωπικά δεν μου λέει τίποτα, όταν  εν έτη 2009  στο ted (το οποίο και ορθά επικαλέστηκε) και στο mogulus μπορείς να βρεις τους κορυφαίους VC’s και young enterprineurs να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα και να σου δίνουν στο πιάτο best practices και workarounds.

Αυτά γιατί αν συνεχίσω θα σιχτιρίσω κιάλλο.

Τάσος Φλάμπουρας, αντιπρόεδρος της Aventurine, θα παρουσιάσει το Darkfall Online

OK ότι και να πούμε για αυτή την παρουσίαση εταιρία είναι λίγο. Θα σταθώ σε δύο σημεία που εμένα μου έκανα πολύ εντύπωση και καταδεικνύουν το γεγονός ότι αν έχεις @ρχ@#@ πάντα πετύχαινες.

1. Η Aventurine και οι μέτοχοί της καταφέρνουν τα τελευταία 6 χρόνια να βρίσκουν και να εφευρίσκουν σε πολλές περιπτώσεις funds. Αυτό μας δίνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι ένα σωστό business plan, βέβαια για τα παιδιά που είχαν ένα game σαν προϊόν είναι διπλά σημαντικό μιας και δύσκολα σε παίρνουν στα σοβαρά στο άκουσμα τέτοιων όρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι επενδυτές είναι από Σκανδιναβία χώρες με παράδοση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που έχουν καιφαλαιοποιήσει πολύ στο παρελθόν. Αναρωτιέμαι αν πήγαιναν σε κανένα Ελληνικό VC και του παρουσίαζαν τέτοιο business plan.

2. Το engine του game. Γενικά για όποιον δεν γνωρίζει (μιας και έχω λίγο εμπλακεί σε ανάπτυξη game εφαρμογών σε distributed περιβάλλοντα)  το game programming είναι μακράν το πιο sophisticated domain του software engineering, σχεδόν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε γνωστό αλγόριθμο στον άνθρωπο για να υλοποιήσεις τον κόσμο σου και τα αντικείμενά σου, το gameplay και το distributed clustered model για τους game servers σου. Ε το engine αυτού του παιχνιδιού απλά δεν έχει match. Ξανά RESPECT.

Φάνης Ρήγας, συνιδρυτής του kariera.gr.

Πριν ξεκινήσω ένα σχόλιο μιας και η ομιλία του Φάνη ήταν αρκούντως φιλοσοφική και δεν υπεισήλθε στα βασικά του buy out από την carrier builder. Στην Ελλάδα το market share ενός τέτοιου industry θεωρητικά (ανατρέχοντας και σε προηγούμενες ομιλίες) θα ήταν μικρό. Αυτό κατά την γνώμη μου συμβαίνει δηλαδή θεωρώ ότι είναι αξιοσημείωτα μεγάλο για το penetration του internet που καταγραφόταν σε έρευνες πριν από 2-3 χρόνια πίσω(σήμερα είναι στο 40% μας λέει η ΚΤΠ και ανεβαίνει). Κατά συνέπεια μιας και το skywalker έχει όπως είπε και ο Φάνης έχει το 10-20 % του gross revenue του carriera και κάπου εκεί κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι και το carriera. Θεωρώ με άλλα λόγια το 4 Μ euro προσωπική επιτυχία των παιδιών που όταν είδαν ότι το market γενικά είναι περιορισμένο θεώρησαν στρατηγική τους να το διευρύνουν. Εικονοκλαστική και ρηξικέλευθη προσέγγιση. Συνεχίζοντας να πούμε ότι γενικά τεχνολογικά και το carriera (πριν το buy out) και πολύ περισσότερο το skywalker είναι πολύ πίσω. Δεν υπάρχει ένα taxonomy της προκοπής σε κανένα από τα δύο και ήταν απορίας άξιο πως τους εμπιστεύονταν οι χρήστες. Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι και από τα έντυπα μέσα απουσιάζει μια σοβαρή πρόταση στον τομέα του professional business recruitment.

Anyway, πλατίασα και συνεχίζαμε τα σχόλιά μου για τον Φάνη. Με μια λέξη inspiring και πραγματικά είχε τόσο οίστρο που τον έπνιγε και αυτόν και δεν παρέλειψε να το επισημάνει 1-2 φορές. Τα keypoints της ομιλίας του πέρα από το απαύγασμα εμπειρίας που είχαν λίγο controversy ήταν – και με τα οποία συμφωνώ 100% –

1. αφήστε τις μολότοφ και πιάστε τα keyboards!!!!! (thumbs up mate!)

2. Το στραγγάλισμα της νεανικής επιχειρηματικότητας ή αλλιώς το “μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες” δίνει την θέση του στο “μεγάλα καράβια μεγάλοι τραπεζικοί λογαριασμοί. (wait until my mom hear that!!)

3. Τα startups είναι δημιουργικότητα και από προσωπικές εμπειρίες είναι μεγάλη κ@#@λ@ να έχεις μερικούς φίλους που εμπιστεύεσαι απεριόριστα, ένα προϊόν (όχι ιδέα χιχι) που πιστεύεις πολύ και να προσπαθείς νυχθημερόν να το κάνεις να πετύχει. Έτσι ο Φάνης έκλεισε με μια πρόταση ώστε να γίνει ένα self assembly και να μπορέσουμε όλοι μαζί να υποστηρίξουμε κάτι μεγάλο, κάτι σαν αγροτικός συνεταιρισμός για hi-tech products? Ειδωμεν.

Αυτά τα ολίγα και μιας και με έπιασε συγγραφικός οίστρος και εμένα τον κρατάω και συνεχίζω να τον εκμεταλλευτώ  για κάτι documentation που θα ξεκινήσω σε κανένα 10λεπτο.

Α και ένα σχόλιο για την δομή των ομιλιών. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ Q&A. Αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο αρνητικό.

See you at the next open coffee event.

27 Responses to "Open Coffee Athens XVII. Εντυπώσεις."

Γιάννη εξαιρετικό post, τόσο καλό που μπορώ να πω ότι αν το έγραφα εγω(το ξεκίνησα αλλά το άφησαν στην μέση) θα το έγραφα ακριβώς έτσι – συμφωνώ με όλα όσα έγραψες..και τις μπηχτές και τα καλά!

respect!

θα σε αναδημοσιεύσω στο δικό μου!

Γιάννη, thnx a lot για το post σου, είναι πιο μεγάλο και από τα πρακτικά που βγάζουμε. Λίγα σχόλια:

1) Περί ΙΜΕ: ¨εχουμε κάνει ping ήδη, υπάρχουν δύο σοβαρά μειονεκτήματα: Τοποθεσία, 10′ από τον πιο κοντικό ηλεκτρικό (με μέτρια διαδρομή για περπάτημα), δεν είναι στο κέντρο.

2) Κόστος: Με μεγάλη δυσκολία, το ‘κατέβασαν’ σε αρκετά πάνω από 1k

(Θα έβαζα ίσως & 3, όχι τόσο industrial feeling, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και αλλάζει)

Ήμουν πράγματι απότομος με τα παιδιά από το lost in market; Μπορεί & να χεις μάλλον δίκιο, thanx for the feedback.

Περί διάρκειας ομιλιών τώρα, δεν θέλουμε να το κάνουμε ημερίδα ή ομιλίες με 3ωρη διάρκεια, γιατί πιστεύουμε ότι οι ομιλίες είναι το κερασάκι και η τούρτα είναι οι προσωπικές επαφές, οπότε τις κρατάμε σύντομες για να ακολουθήσει networking στο bar.

thnx again for the ‘minutes’ 🙂

@ papo
Thanks mate. Πάντως ήταν επιτυχία η εκδήλωση γιατί τελικά έδωσε τροφή για συζήτηση, που είναι και το ζητούμενο τελικά.

@George Tziralis
Κοίτα βασικά επειδή κινούμαι με μηχανή δεν το έχω αυτό το consideration, αναφορικά με την εγγύτητα σε μέσα μεταφοράς. Αν και το έχει τονίζει πολλές φορές ο Πάρης και ο Πάνος όταν μιλάγαμε για τα events του jhug στο παρελθόν, τείνω να το ξεχνάω. Σοβαρό μειονέκτημα συμφωνώ, επίσης όντως δεν έχει το industrial feeling, αν και το hi-tech το έχει. Τέλος πρέπει να αναλογιστείτε το θεμα του χώρου γιατί όντως αποκτάει δυναμική η προσπάθεια και τα population dynamics είναι ενίοτε μη γραμμικά ).

Πάντως αν σε ενδιαφέρει παρόλες τις anti-patterns η εναλλακτική του ΙΜΕ, στείλε μου ενα mail να το δούμε.

Γιάννη,

Ευχαριστούμε για τα ενθαρρυντικά σχόλια.

Η τιμή είναι 5 Euro και ο μέσος αριθμός αδειών ανά πελάτη ~2. Θα ακολουθήσουν και άλλοι τιμοκατάλογοι καθώς προστίθενται χαρακτηριστικά στην υπηρεσία. Το subscription/hosted service model ακολουθείται από όλες τις μεγάλες ανταγωνίστριες εταιρείες. Ο αριθμός των συνδρομητών είναι χαμηλός ακόμα καθώς δεν έχει γίνει συστηματική προσπάθεια προώθησης. Αυτό θα αλλάξει στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς υλοποιούμε τα χαρακτηριστικά που παρουσιάσαμε στον οδικό χάρτη.

Γιάννη,

thnx για τα comments και για το χρόνο που αφιέρωσες να τα γράψεις!!

Sorry που δεν αναφέρθηκα σε περισσότερες λεπτομέρειες για το buy out, απλά ήταν λίγος ο χρόνος και άλλο το αντικείμενο της παρουσίασης… Αν σε ενδιαφέρει πάντως, μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε και θα ανταποκριθώ όσο πιο σύντομα μπορώ…

Ένα μικρό comment που μπορεί να δώσει ιδέες και σε άλλους σχετικά με το revenue srteam: δεδομένου ότι την αγορά του e-recruitment την ανοίξαμε εμείς και το skywalker, το “μέγεθος της αγοράς” θεωρήσαμε ότι είναι τα λεφτά που πέφτουν κάθε χρόνο στις εφημερίδες και στους headhunters, οπότε προσπαθήσαμε από την αρχή κ προσπαθούμε ακόμα να πάρουμε από εκεί μερίδιο, γιατί ουσιαστικά το business είναι η εύρεση των σωστών ανθρώπων (όχι απαραίτητα μέσω web, το οποίο θεωρούμε “εργαλείο” για να έχουμε USP). Με αυτή τη λογική τα 4Μ στα 100Μ που κάνουν σύνολο οι εφημερίδες και οι headhunters, είναι ακόμα μικρό και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο…

Αυτός επίσης είναι και ο λόγος που η τεχνολογία μας δεν είναι super sophisticated… Είναι απλά ό,τι χρειάζεται για να έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του on line αλλά και του off line ανταγωνισμού μας (που είναι και πολύ μεγαλύτερος) σε σχέση πάντα με το business μας… Μην ξεχνάς ότι οι βασικοί πελάτες μας είναι μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν πολύ γρήγορα να βρούνε βιογραφικά ανθρώπων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και όλα αυτά θέλουν να τα κάνουν σε πολύ μικρό κόστος (τουλάχιστον χαμηλότερο από το να βάλουν μια αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία). Καλύτερη τεχνολογία όχι μόνο δεν θα την καταλάβαιναν, πόσο μάλλον να ήταν διατεθημένοι να πληρώσουν (παραπάνω) για αυτή.

Όσο για την κ@!&α του να κάνεις κάτι καινούριο 100% μαζί σου!!!! Είμαι ήδη στο process του να μαζευτούμε 5-6 μικροί angels με λίγα λεφτά και να δούμε πως μπορούμε να “ανεβάσουμε” με αυτό τον τρόπο την αγορά του funding… Είδωμεν…

Keep on starting up guys και όπως λέει σωστά ο Γ… με κ@!&α!!!

[…] Χαίρομαι για την παρουσίαση του Τάσου Φλάμπουρα που παρακολούθησα στο OpenCoffee την προηγούμενη Πέμπτη. Ο Τάσος είναι αντιπρόεδρος της Aventurine, σε μερικές μέρες κυκλοφορεί το παιχνίδι Darkfall Online. Δεν πίστευα ότι υπάρχει ελληνική εταιρεία με τέτοια πορεία, τέτοιους στόχους και από ό,τι φαίνεται τόσο μεγάλες πιθανότητες να τους πετύχει. Διαβάστε για την παρουσίαση αυτή και τις υπόλοιπες στο λεπτομερέστατο post του Quantum Thoughts. […]

[…] of the startups that presented in Open Coffee Athens XVIII. Be sure to check out doxaras‘ view too and the conversation that […]

An impressive share! I’ve just forwarded this onto
a friend who was doing a little homework on this.
And he actually bought me breakfast because I discovered it for him…
lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!

But yeah, thanks for spending some time to talk about this issue
here on your internet site.

Greetings, I think your site could be having web browser compatibility problems.
Whenever I take a look at your site in Safari,
it looks fine but when opening in IE, it’s got some overlapping issues.
I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that, wonderful
site!

Wonderful article! This is the type of info that are meant
to be shared across the web. Shame on the
seek engines for not positioning this submit higher!
Come on over and visit my web site . Thank you =)

Hello there I am so thrilled I found your blog, I really found you by accident,
while I was searching on Digg for something else, Nonetheless I
am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all
round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at
the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep
up the fantastic job.

I like the helpful info you supply on your articles.
I will bookmark your weblog and test once more right here regularly.
I am moderately sure I’ll learn a lot of new stuff proper right here!
Good luck for the next!

مؤتمرات ,engineering conferences ,conference, conferences
2015

http://www.ierek.com

electronic repair, pcb repair, circuit board repair, ic tester, ecu repair, immo off

http://www.electronicrepairegypt.com/

It’s the best time to make some plans for the
future and it’s time to be happy. I have learn this submit and
if I could I desire to suggest you some fascinating
issues or tips. Perhaps you could write next articles relating to this
article. I wish to learn even more issues approximately it!

That is really attention-grabbing, You are an excessively
skilled blogger. I have joined your rss feed and sit up for in quest of
more of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my
social networks

http://www.mchaabat.com

مشبات,مشبات حجر,مشبات حجر ورخام,

I am regular visitor, how are you everybody?
This article posted at this web site is genuinely
good.

http://businessinamerica.net

Register a company in usa,Register american company,Register business
in usa,Start company,Start business in usa,

بيع,شراء,بيع واشتري,بيع وشراء,مستعمل,جديد,
لاب توب للبيع,سياره,سياره
للبيع,كلب للبيع,موبايل ,لبيع,موبايل,تاب,تابلت,في الماركت,في الماركت
دوت نت,بيع واشتري في الماركت,بيع واشتري في الماركت دوت نت,

http://www.Filmarket.net

After looking at a few of the articles on your
website, I seriously like your way of blogging.
I saved as a favorite it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.
Please check out my website as well and tell me what you think.

Excellent site. Lots of helpful info here. I’m sending it to
several buddies ans also sharing in delicious.
And obviously, thanks to your effort!

Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
I’m hoping to start my own site soon but I’m a
little lost on everything. Would you suggest
starting with a free platform like WordPress or go for a paid
option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..

Any tips? Appreciate it!

Hi there it’s me, I am also visiting this web site daily,
this website is in fact fastidious and the visitors are really sharing nice
thoughts.

Article writing is also a fun, if you know after that you can write
if not it is complicated to write.

Leave a comment

RSS Tweets

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Reader Shared

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Flickr Photos

My Bookmarks

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 85,345 hits